ZÖLDBORSÓ

Tulajdonsága:

Táplálkozási értéke nagy. Jelentőségét a fehérje tartalom, cukor valamint az A-, B- és C-vitamin adja. Sebgyógyító, bélműködést serkentő hatású. Alacsony a gyulladás csökkentő hatása.

Vetési ideje:

Tavasszal

Termesztése:

1.           A zöldborsó az erősen trágyázott talajt kedveli. A növény termesztésére szánt helyet ássuk fel, gyomláljuk ki, majd egyenletesen gereblyézzük el, hogy sima felületet kapjunk.

2.            Húzzunk ki neki egy 6-8 cm-es mélyedést, és abba helyezzük a magokat 4-5 cm-enként.

3.            Takarjuk be földdel, enyhén tömörítsük felette a talajt, majd locsoljuk meg.

4.            Az első hónapban minden este locsoljuk, utána elég más naponta.

5.            Vetés után amint a sor látszik, megkapáljuk. Folyamatosan gyommentesen és porhanyósan kell tartani körülötte a talajt.

Videó a vetésről:

Teraszon is könnyen vethető: