Tulajdonsága:
Táplálkozási értéke nagy. Jelentőségét a fehérje tartalom, cukor valamint az A-, B- és C-vitamin adja. Sebgyógyító, bélműködést serkentő hatású. Alacsony a gyulladás csökkentő hatása.
Vetési ideje:
Tavasszal
Termesztése:
1. A zöldborsó az erősen trágyázott talajt kedveli. A növény termesztésére szánt helyet ássuk fel, gyomláljuk ki, majd egyenletesen gereblyézzük el, hogy sima felületet kapjunk.
2. Húzzunk ki neki egy 6-8 cm-es mélyedést, és abba helyezzük a magokat 4-5 cm-enként.
3. Takarjuk be földdel, enyhén tömörítsük felette a talajt, majd locsoljuk meg.
4. Az első hónapban minden este locsoljuk, utána elég más naponta.
5. Vetés után amint a sor látszik, megkapáljuk. Folyamatosan gyommentesen és porhanyósan kell tartani körülötte a talajt.
Videó a vetésről:
Teraszon is könnyen vethető: