SÁRGARÉPA

Tulajdonsága:

Táplálkozási értéke nagyon magas. Magas A-,  B-, C- és D-vitamin tartalmú. Értékes ásványi anyagok vas, kálcium és kálium található benne. Nagy lelki megterhelés és stressz után segít regenerálódni.

Vetési ideje:

Február végétől

Termesztése:

  1. A sárgarépa a közepesen trágyázott talajt kedveli. A növény termesztésére szánt helyet ássuk fel, gyomláljuk ki, majd egyenletesen gereblyézzük el, hogy sima felületet kapjunk.
  2. Húzzunk ki neki egy 2-3 cm-es mélyedést, és abba helyezzük a magokat 3-4 cm-enként.
  3. Takarjuk be földdel, enyhén tömörítsük felette a talajt, majd locsoljuk meg.
  4. Esténként, más naponta locsoljuk meg.
  5. Vetés után amint a sor látszik, megkapáljuk. Folyamatosan gyommentesen és porhanyósan kell tartani körülötte a talajt.

A rövid tenyészidejű fajták friss fogyasztásra alkalmasak, míg a hosszú tenyészidejűek jól tárolhatóak.

Videó a vetésről:

Teraszon is könnyen vethető: